Cum sa cumperi cea mai buna asigurare de calatorie

Cea mai buna asigurare de calatorie

Info Asigurari • iulie 17, 2020 • AtA

Asigurarea de calatorie este unul dintre cele mai importante lucruri de care ai nevoie atunci cand calatoresti, dar este adesea trecuta cu vederea.

Nu ai conduce o masina fara asigurare auto sau sa detii o casa fara asigurare de locuinta.

De ce ai risca sa calatoresti in lume fara o asigurare de calatorie?

Desi poate parea o cheltuiala inutila, asigurarea de calatorie ofera o plasa vitala de siguranta atunci cand te afli in strainatate.

Boala si vatamari, zboruri anulate, echipamente electronice deteriorate, bagaje pierdute, decesul unui membru al familiei si repatrierea inapoi acasa – toate acestea sunt acoperite de asigurare.

Ce este o asigurare de calatorie?

Pe scurt, asigurarea de calatorie este un plan universal de acoperire de urgenta. Este cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l ai cu tine la drum.

Exista diferite polite, iar selectarea planului potrivit depinde de circumstante particulare. Inainte de a cumpara, trebuie sa cunosti ce tip de polita doresti si ce vrei sa acopere. Sa aruncam o privire la cele mai comune nevoi de asigurare de calatorie, determinam ce factori afecteaza costul, prezentam diferite optiuni de asigurare de calatorie si iti aratam cum ramai acoperit.

Pana chiar chiar si cea mai buna asigurare de calatorie are limitele ei.

Ce acopera asigurarea de calatorie?

Fiecare plan de asigurare va fi diferit, dar majoritatea acopera cateva lucruri comune – urgente medicale, evacuare de urgenta, anularea / intreruperea calatoriei, bagajele pierdute si furtul / deteriorarea bunurilor.

De ce ai nevoie de o asigurare de calatorie?

Raspunsul este unul simplu: dormi linistit.

  • Cei mai multi dintre noi nu isi permit sa-si piarda investitia in vacanta
  • Urgentele medicale de peste mari pot fi cu adevarat costisitoare
  • Nu doresti ca niste greseli minore sa-ti distruga vacanta sau calatoria
  • Este usor sa gasesti o asigurare de calatorie la preturi accesibile

Decizia de a cumpara o asigurare de calatorie se reduce la 2 factori majori, iar intelegerea acestui lucru te va ajuta sa decizi daca ai nevoie.

Cei doi factori sunt:

Risc financiar: Esti ingrijorat ca pierzi bani din cauza unei calatorii anulate, a unei calatorii intrerupte, a unei calatorii intarziate sau a situatiilor de urgenta medicala.

Preocupari medicale: Calatoresti in afara tarii de origine in care asigurarea de acasa nu te acopera pentru accident.

Ce trebuie sa cauti intr-un plan de asigurare de calatorie

Nu te ghida doar dupa pret. Aminteste-ti ca vei obtine ceea ce ai platit. Poate vezi ca doua companii ofera planuri similare, dar una este foarte ieftina? De ce?

Preturile asigurarilor de calatorie difera in functie de tipul politei. Sunt polite care includ mai multe serivicii medicale sau de calatorie. Important e sa citesti cu atentie beneficiile tipului de polita de asigurare dorita si sa iei o decizie in functie de planul tau de vacanta.