Asigurare PAD, polita de asigurare obligatorie locuinta online.

Asigurare PAD - protectie impotriva dezastrelor naturale - este o polita de asigurare obligatorie care acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren, asupra locuintelor. Cumpara polita de asigurare obligatorie locuinta PAD online.

Asigurare PAD online

Avem nevoie de datele tale sa te contactam.

Calculator asigurare obligatorie locuinta online. Toti proprietarii de imobile cu destinatie de locuinta, persoane fizice sau juridice, trebuie sa incheie polita obligatorie PAD, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Cat costa polita de asigurare obligatorie a locuintei? In functie de tipul cladirii asigurate, sunt doua prime de asigurare (10 € sau 20 €). In 2024, poti cumpara polita de asigurare PAD online. Afla pretul de incadrare. Emitere pe loc.

Asigurari la tine Acasa este brand operat de ATA Asistent in Brokeraj, cu sediul in Bucuresti. Politele de asigurare PAD sunt emise in numele Vector - Broker de asigurari.

Asigurare obligatorie locuinta 2024, polita PAD

Asigurare obligatorie locuinta

Suma asigurata 10.000 euro

Prima de asigurare 10 EURO / an.

Riscuri asigurate

 • Cutremur Cutremur
 • Alunecari de teren Alunecari de teren
 • Asigurare impotriva dezastrelor naturale Inundatii

Cladiri de tip B

Asigurare obligatorie locuinta: suma asigurata 10.000 € – pentru case sau locuinte cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si / sau chimic. Prima de asigurare PAD anual fixa.

Asigurare PAD online 2024

Asigurare locuinta PAD 2024

Suma asigurata 20.000 euro

Prima de asigurare 20 EURO / an.

Riscuri asigurate

 • Cutremur Cutremur
 • Alunecari de teren Alunecari de teren
 • Inundatii Inundatii

Cladiri de tip A

Suma asigurata 20.000 € – pentru case cu structura din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn sau oricare alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic.

Asigurare locuinta PAD, pret 2024. Protectie impotriva dezastrelor naturale

Cumpara polita de asigurare locuinta obligatorie PAD online

Cumpara online

Ce reprezinta polita de asigurare locuinta PAD?

Asigurarea de locuinta PAD, reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale. PAD, are la baza Legea 280/2008 republicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 635 din 15 octombrie 2013. Astfel, toti proprietarii de locuinte, case, vile, apartamente din Romania sunt obligati sa-si asigure locuinta impotriva dezastrelor naturale.

Obiectul asigurarii il reprezinta constructiile cu destinatie de locuinta, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul rural sau urban si care sunt inregistrate in evidentele organelor fiscale.

Polita PAD preia in asigurare riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren. Cumpara asigurarea PAD pentru locuinta online la AtA Bucuresti! Ai nevoie de garantia ca esti pe maini bune si vei fi despagubit in timp util, fara intarzieri.

Intotdeauna exista o varianta mai buna la polita obligatorie PAD. Daca vrei sa iti protejezi locuinta pentru riscuri suplimentare, alege asigurare PAD + asigurare locuinta facultativa cu extra acoperiri.

Asigurarea obligatorie a locuintei PAD

Polita de asigurare PAD este obligatorie. Fara aceasta polita, locuinta ta nu este asigurata. In cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, persoanele fizice sau juridice, nu beneficiaza de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuintelor.

De asemenea, conform prevederilor legale, organele specializate pot sanctiona aceasta abatere, prin amenzi. Despagubirea pe care o poti incasa, ca asigurat, este diferita, in functie de tipul constructiei: cei care stau in case de caramida vor plati anual 20 de euro si vor fi despagubiti cu 20.000 de euro. Cei care stau in case de paianta vor plati anual 10 euro si vor primi maximul 10.000 de euro.

Ce acopera polita PAD in 2024?

Asigurarea obligatorie de locuinta PAD asigura atat casa cat si elementele de constructie si dependintele, dotarile si utilitatile, daca acestea fac corp comun cu locuinta. In plus, polita de asigurare obligatorie locuinta acopera si daunele provocate de incendii sau explozii, daca au fost generate de cele 3 fenomenele naturale, pentru care polita ofera protectie:

 • Cutremur (miscare seismica brusca a scoartei terestre orizontala, vertical si/sau de torsiune, datorata unui dezechilibru fizic produs in interiorul acesteia, avand origine tectonica, vulcanica sau de prabusire);
 • Inundatii (acoperirea unei portiuni de uscat cu apa ca urmare a revarsarii peste marginile cursurilor sau bazinelor de apa, a ruperii digurilor sau malurilor, a ingustarii bruste a cursului sau a unor precipitatii abundente);
 • Alunecari de teren (miscare lina a terenului cauzata de miscari tectonice sau de eroziune naturala).

Acte necesare asigurare obligatorie locuinta

Potrivit presedintelui PAID, actul necesar proprietarilor la incheierea politei de asigurare obligatorie locuinta este doar buletinul de identitate.

Proces simplu si rapid de solutionare a daunei

 • notificarea daunei online sau prin telefon
 • autoconstatarea si plata rapida a daunelor
 • despagubirea daunelor

Alege cea mai buna polita de asigurare locuinta pad

Primesti pe loc ofertele de pret la asigurare locuinta pad: Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig, Uniqa.


 • asigurare locuinta pad Allianz Tiriac
 • Asirom
 • asigurare locuinta pad City Insurance
 • asigurare locuinta pad Euroins
 • asigurare locuinta pad Generalli
 • asigurare locuinta pad Groupama
 • asigurare locuinta pad Omniasig
 • asigurare locuinta pad Uniqa

Compara cele mai atractive oferte de pe piata

Colaboram cu toate societatile de asigurari din Romania. Ai acces la o oferta larga de polite si decizi care raspunde cerintelor tale. Beneficiezi de solutii de asigurare la preturi unice in Romania.

Intrebarile tale au raspuns


Pret polita PAD - 2024

10 EURO / an, pentru cladiri de tip B. Suma asigurata 10.000 euro.

20 EURO / an, pentru cladiri de tip A. Suma asigurata 20.000 euro.

Prime de asigurare fixe.

Acte necesare asigurare obligatorie locuinta

Potrivit presedintelui PAID, Marius Bulugea, proprietarii pot incheia aceasta polita doar cu buletinul de identitate.


mai multe intrebari