Asigurarea completa a casei tale, bunuri + cladire

Asigurarea completa a casei

Locuinte • octombrie 9, 2020 • AtA

Atunci cand cumperi o asigurare de bunuri, este important sa verifici daca ai acoperirea corecta. Nu prea mult pentru a plati suplimentar decat ai nevoie sau atat de putin incat asiguratorul sa nu poata plati. Exista reguli diferite pentru articolele cu valoare ridicata si articolele portabile de luat in considerare.

Asigurarea proprietatilor, cu destinatie de locuinta, impreuna cu bunurile, nu este un lux, este o necesitate. Si nu doar pentru ca protejeaza casa si bunurile impotriva daunelor sau furtului.

Practic, toate companiile de credit ipotecar solicita o asigurare pentru valoarea totala a unei proprietati (de obicei pretul de achizitie) si nu vor acorda un imprumut sau nu vor finanta o tranzactie imobiliara rezidentiala fara dovada acesteia.

Dar, indiferent daca este necesara sau nu, este inteligent sa ai acest tip de protectie.

Ce este asigurarea de bunuri si de ce este importanta?

Acoperirea bunurilor, impreuna cu acoperirea cladirii, este o parte importanta a asigurarilor de locuinte. Impreuna formeaza asigurarea completa a casei tale. Daca bunurile tale sunt deteriorate, distruse sau furate, asigurarea de continut acopera costul inlocuirii acestora. Poate acoperi orice ai lua cu tine daca te-ai muta intr-o casa noua – deci practic tot ceea ce vrei, inclusiv:

  • mobila
  • ustensile de bucatarie, cuptoare cu microunde sau alte aparate
  • electrice, televizoare, laptopuri etc.
  • jucarii, antichitati, ornamente.
  • haine si bijuterii.

Fara asigurarea completa a casei tale, bunuri + cladire, ai putea ajunge sa scapi multi bani pentru a-ti inlocui obiectele de valoare. Ar trebui sa te intrebi daca ai fi capabil sa acoperi costurile in urma unui posibil risc.

Asadar, desi asigurarea de continut nu este obligatorie, este o idee sensibila.

Pentru ce suma ar trebui sa-mi asigur bunurile?

Incearca sa nu subestimezi valoarea posesiunilor tale. Daca nu le asiguri la o suma suficient de mare, este posibil ca polita ta sa nu acopere sau deloc.

Pe de alta parte, supraestimarea valorii acestora va creste inutil prima de asigurare, ceea ce inseamna ca, in timp, vei plati mai multi bani decat ai fi trebuit.

Suma asigurata inseamna ca esti acoperit pentru bunurile pe care le ai. Trebuie sa calculezi singur acest lucru. Daca ai o idee buna despre cat valoreaza lucrurile tale, atunci le-ai putea insuma singur. Pentru lucruri precum imbracaminte, electronice, ar trebui sa le ajustezi valoarea in functie de uzura.

Anumiti asiguratori ofera polite „cu suma nelimitata”. Aceasta acopera toate bunurile fara nicio limita a sumei, astfel incat, toate articolele pe care doresti sa le asiguri sunt acoperite.