Polita de asigurare potrivita pentru proprietarii de locuinte

Polita de asigurare potrivita pentru proprietarii de case

Locuinte • august 22, 2020 • AtA

Multi consideram asigurarea locuintei un lux cand, cand de fapt, este o necesitate pe care fiecare proprietar de casa ar trebui sa o detina. Fara o polita de asigurare potrivita pentru locuinta, s-ar putea sa pierzi tot ce ai muncit din greu si sa ramai cu nimic dupa un posibil dezastru.

In plus, daca vrei un imprumut pentru o casa noua, atunci asigurarea de locuinta este ceva la care ar trebui sa te astepti sa-ti solicite compania de credit ipotecar.

Polita de asigurare potrivita pentru casa ta

Exista mai multe optiuni pentru „cea mai buna polita de asigurare a locuintei” dar, cea mai simpla alegere este polita de asigurare potrivita pentru casa ta. Politia potrivita pentru tine este cea care acopera toate nevoile tale, la un pret pe care ti-l poti permite.

Obtinerea asigurarii corecte, la cel mai bun tarif, necesita cateva cunostinte, dar aceste sfaturi vor facilita calatoria pentru cei neinitiati:

1. Compara politele si intreaba despre reduceri

Este putin probabil sa gasesti polita de asigurare potrivita daca te rezumi doar una sau doua companii din care sa alegi. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand cauti o asigurare adecvata pentru casa este sa compari politele de la cel putin patru sau cinci companii de asigurare. Indicat este sa compari toate planurile, inclusiv acoperirile la toate companiile de asigurari.

Pe masura ce examinezi ofertele, priveste diferitele aspecte ale fiecarei polite, in special limitele, deductibilele si excluderile.

Politele de asigurare standard pentru proprietarii de case includ:

  • Asigurare cladire – acopera daunele structurale ale cladirii principale, ale casei, in cazul pericolelor specificate in polita.
  • Asigurare structuri adiacente – ofera acoperire pentru structurile din proprietatea detasata de cladirea principala, cum ar fi un atelier, sopron, garaj etc.
  • Asigurare continut – acopera inlocuirea bunurilor specificate in polita, in caz de furt sau pierdere.

Mai mult, tine cont de faptul ca asigurarea obligatorie de locuinta, PAD, nu acopera daunele cauzate de pericolele enumerate mai jos. Insa, poti cumpara riscuri suplimentare cu o asigurare facultativa, astfel incat sa iti extinzi acoperirea.

  • Incendiu
  • Furt
  • Inundatii provocate de vecini

Oricat de mult ti-ai dori sa economisesti bani, cea mai ieftina oferta nu ofera intotdeauna cea mai buna valoare. Atunci cand alegei o polita, priveste acoperirea si calitatea acoperirii in loc de costul primelor.

Daca doresti cu adevarat sa economisesti bani, este posibil ca unele companii de asigurare sa ofere reduceri. Aminteste-ti sa intrebi broker-ul cand te intalnesti cu el.

2. Analizeaza stabilitatea financiara a asigurartorului

Cand ai gasit in sfarsit o polita care se potriveste nevoilor si cerintelor tale, verifica compania pe care ai ales-o. Vei dori sa stii ca asiguratorul tau are capacitatea financiara pentru a-si indeplini obligatia viitoare – in special, pentru plata creantelor.

Companiile de asigurari tind sa-si impartaseasca ratingurile pe site-urile lor web, dar, in caz ca nu, verifica sau cere informatii suplimentare. Nu doresti ca asiguratorul tau sa fie lovit de o situatie financiara grea, tocmai in timpul in care te afli in mijlocul unei cereri de solutionare a daunei.

3. Asigura-te ca ai suficienta acoperire

Vei avea niveluri de acoperire specifice, diferite in functie de asigurator, pe care sa le urmezi. Consulta agentii de asigurari pentru a avea o idee mai buna despre ce trebuie sa includzi in polita ta.

Procesul necesita timp. Ti se vor adresa intrebari despre casa si caracteristicile acesteia. Raspunde la intrebari cat mai exact posibil. Raspunsurile corecte te ajuta sa inchei cu brio polita adecvata nevoilor tale.

4. Ia in considerare satisfactia clientilor asiguratorului

Chiar daca ai gasit polita de asigurare perfecta pentru locuinta, care cuprinde nevoile si bugetul tau, acest lucru ar echivala cu nimic daca asiguratorul are nevoie de prea mult timp pentru a procesa cererile. Acestea fiind spuse, nu trebuie sa uiti niciodata sa verifici si sa evaluezi satisfactia clientilor potentialului tau furnizor de asigurare.

O modalitate usoara de a face acest lucru este sa parcurgi marturiile de pe site-urile lor web. Pentru mai multe opinii, consulta forumurile online si retelele de socializare. Comentariile de pe aceste platforme sunt sincere si mai autentice.

5. Compara politele de asigurare locuinta

Procesul de comparare a politelor de asigurare este foarte solicitant. Gasirea politei corecte va necesita timp, rabdare si tenacitate. Prea multi proprietari fac greseala de a compara doar primele ieftine fiecarei companii de asigurare – ceea ce este cu siguranta NU cum ar trebui sa fie.

Primele foarte mici, pe cat de tentante sunt, pot fi steagurile rosii. Cu exceptia cazului in care, ai dreptul la o reducere, prima poate scadea in mod semnificativ numai daca exista o reducere drastica a sumei la una sau la cateva extra acoperiri.

In sfarsit, asigura-te ca citesti si examinezi toate detaliile politei inainte de a semna pe liniile punctate.

Cu decizii intelepte si cu multa rabdare, suntem obligati sa gasim o asigurare de casa care ofera o valoare excelenta raportata bani.